Известие

Collapse
No announcement yet.

Климатроник-проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Климатроник-проблем

Имам Alfa 156 1.8t.s около един месец.Имам следния проблем значи като работи колата и реша да пусна климатроника да духа студено някои път си духа студено някои път топло.Да кажем че съм пуснал на студено да духа и по чудо духа студено и просто за опит реша да го пусна на топло то продалжава да духа студено.Това става да речем като е и на топло като реша да пусна студено то не охлажда,а продължава да духа топло.
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99

Може моторчето да се е прецакало и от време на време да сработва.Когато не работи просто стои в положението в което си го оставили не върти клапата между двете радиаторчета.
    Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
    Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Отпред на таблото, под копчето за климата има една кръгла решетка. Зад нея се намира датчика за температурата в купето. Виж решетката да не се е запълнила с мръсотия и да се ебава датчика

Comment

колеги възможно ли е от този вътрешния термометър да не иска да вкл.климата??
        фен

Comment

[quote=Stranger65;479695]Отпред на таблото, под копчето за климата има една кръгла решетка. Зад нея се намира датчика за температурата в купето. Виж решетката да не се е запълнила с мръсотия и да се ебава датчика[/quote
          Почистих датчика за температурата в купето и резолтата беше нулев явно проблема е другаде.
          Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99

Comment

[quote=stefoko;480225]
            Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
            Отпред на таблото, под копчето за климата има една кръгла решетка. Зад нея се намира датчика за температурата в купето. Виж решетката да не се е запълнила с мръсотия и да се ебава датчика[/quote
            Почистих датчика за температурата в купето и резолтата беше нулев явно проблема е другаде.
            Съжалявам. Ще трябва да поразглабяш

Comment

Колега,аз имах същия случай!Беше блокирало механизма ,който управлява клапата за топло/студено.За съжаление трябва разглобяване.Това е от страната на предния пасажер.Туткава работа.Трябва да го направи човек,който се занимава с климатроници и да е разглобявал Алфа 156.
              Ако си от София това е сервиз "Ирис" в Княжево.
              Там ми го поправиха!

Comment

И при мен случая е подобен както при колегата пуснал темата. И аз имам Алфа 156 1.8ТС 2000г. Като пусна климатроника било на топло или студено все жега ми вкарва. Компресора си работи. Казаха ми, че имало някъде в таблото клапа за топъл и студен въздух която вероярно е запецнала. Възможно ли е като вариант или са ме поизлъгали?
                Alfa 156 1,6 TS ex
                Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
                Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Колега,Бенджи моя проблем беше същия.Само в сервиз Ирис.Обслужване на климатроника -допълване, ако ти е по -малко фреона и смяна на маслото -70 лв.Моторчето ,което върти клапата или ти е блокирало в положение топло като моето и подлежи на поправка-тоест раздвижване или е изгоряло, което е кофти,защото е скъпо и трябва да го търсиш втора употреба.
                  Тръгваш по Цар Борис по посока Княжево .След първия сфетофар след Горнобански Път,вървиш 500-600 м.и гледаш рекламните табели.На една пише "Ирис" за климатроник и влизаш в двора.Точно зад един голям комин е сервиза.Хората са работили по 156,което се убедих лично и работят качествено.Казвам го ,защото аз съм доста претенциозен и си гледам колата доста добре!

Comment

Благодаря за помощта колега!
                    Alfa 156 1,6 TS ex
                    Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Първоначално публикувано от Георги Савов Покажи съобщение
                      Колега,Бенджи моя проблем беше същия.Само в сервиз Ирис.Обслужване на климатроника -допълване, ако ти е по -малко фреона и смяна на маслото -70 лв.Моторчето ,което върти клапата или ти е блокирало в положение топло като моето и подлежи на поправка-тоест раздвижване или е изгоряло, което е кофти,защото е скъпо и трябва да го търсиш втора употреба.
                      Тръгваш по Цар Борис по посока Княжево .След първия сфетофар след Горнобански Път,вървиш 500-600 м.и гледаш рекламните табели.На една пише "Ирис" за климатроник и влизаш в двора.Точно зад един голям комин е сервиза.Хората са работили по 156,което се убедих лично и работят качествено.Казвам го ,защото аз съм доста претенциозен и си гледам колата доста добре!
                      Абсолютно на 100% подкрепям колегата!
                      Това е сервиз, в който знаят какво правят - личен опит
                      sigpic

Comment

Благодаря и на теб Видя се, че ще ходи на ->
                        Alfa 156 1,6 TS ex
                        Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Working...
                        X